Asiantuntijasta vaikuttajaksi?

Helmikuussa kokoontui pieni porukka Richardinkadulle miettimään omaa matkaansa asiantuntijoina verkossa. Idea kokoontumiseen oli tullut Digitalist Developers FB-ryhmän kautta, missä useampi meistä oli jo pidempään tuntenut kaipaavansa ajatustenvaihtoa ja vertaistukea kasvupolulleen.


Jukka Ala-Mutkan ja Ville Tolvasen moderoidessa keskustelua kävimme läpi kunkin omia tuntemuksia, tavoitteita sekä suurimmilta tuntuvia haasteita. Verrattuna Villen viiden vuoden taipaleeseen ja tuhanteen blogikirjoitukseen, moni meistä on juossut vasta ultramaratoninsa ensimmäiset kilometrit.


Koen itse vahvasti, että jokaisen motivaatio verkossa elämiseen ja vaikuttamiseen täytyy löytyä itsestä syvältä sisältä. Itselleni tärkeintä on varmistaa osaamiseni ja ymmärrykseni digitalisaation vaikutuksista ja mahdollisuuksista sekä jäsennellä oppimiani asioita kirjoittamisen kautta. Toki positiivinen palaute omien ajatusten kirjoittamisesta lämmittää aina ja antaa polttoainetta jatkaa.


Uusille asioille altistumisen ja aktiivisen verkkostoitumisen sivutuotteena olen tutustunut kymmeniin uusiin ihmisiin ja monesta on tullut myös läheisiä ystäviä. Eli mitä myös omalta kasvumatkaltasi saat, on usein jopa arvokkaampaa kuin tarkkaan mitattavat eurot ja toimeksiannot.


Ei myöskään ole tai tule olemaan valmista opasta, jolla varmistat menestyksesi asiantuntijana verkossa tai verkon ulkopuolella. Jatkuva uteliaisuus, oppiminen ja omaksuminen ovat vaikuttajan perusominaisuuksia. Tärkeintä on myös löytää oma ääni, teemat sekä suunta. Lisäksi on vain jatkettava sinnikkäästi ja rohkeasti eteenpäin, tuli ovesta sitten sisään lunta tai auringonpaistetta.


Oma suuntani ja vauhtini ovat muovaantumassa tässä matkan varrella ja useita kysymyksiä on ilmassa. Monta kertaa olen myös miettinyt hanskojen paikkaa, mutta toistaiseksi ne eivät ole vielä löytäneet tietänsä tiskiin. Pohdintoja ja vertaistukea varten perustimme oman FB-ryhmän Digitalist - Asiantuntijasta vaikuttajaksi, missä tarkoitus on keskustella ja jakaa sisältöjä liittyen matkaan asiantuntijasta vaikuttajaksi.

Vaikuttajat -ryhmässä keskustellaan ja syvennytään teemoihin syvempiin kuten asiantuntijan identiteetti, profiili, matkan aloittaminen, jatkaminen, kehittyminen, tunteet, tuntemukset, hyöty, ihmisyys ja vastaavat teemat. Jäseniä on nyt lähes 200 ja mukaan mahtuu eli tervetuloa, jos yhtään siltä tuntuu.

-johanna


Kommentit

Suositut tekstit